Over mij

Ik ben Willem Lutjeharms.

Man, echtgenoot, vader, ondernemer, wereldreiziger, zoeker, kritisch denker, analyst, possibilist.

Mannen Hakken Hout is gestart in 2021 vanuit de goesting om andere mannen te begeleiden op een gelijkaardig traject als ik zelf gegaan ben en nog steeds aan het gaan ben.

Daarbij wil ik niet gaan invullen wat dat traject precies moet zijn, maar wel wat de uitkomst daarvan moet zijn: je leven leven als de beste versie van jezelf.

Ik wil mannen inspireren om het beste in zichzelf naar boven te halen en niet tevreden te zijn met een “gewoon” leven.

Laten we het leven dat we leven buitengewoon maken.

Laten we het leven leven.

In 2017 werd mijn wereld helemaal op zijn kop gezet toen we de beslissing namen om alles wat we hadden in België achter te laten en met het gezin (met kids van toen 10, 8 en 6 jaar) de wijde wereld in te trekken. Ik had een fantastisch leven opgebouwd waar velen jaloers op waren: een prachtige grote villa, een zelfstandige job die mij ruim genoeg geld opbracht om alles te kopen wat ik wilde hebben, kids naar een groene, lokale school, sociale engagementen als vrijwilliger hier en daar,… Kortom, een droomleven. Het enige dat ontbrak was nog een zwembad in de tuin en dat was ik al aan het plannen…

Toch knaagde er iets. Iets zei mij dat dat misschien wel een droom was, maar dat het niet mijn droom was. Met de beslissing om te gaan reizen, kwam langzaam aan ook naar boven wat dan wel mijn droomleven was. En dat had niets te maken met uiterlijke zaken, wel of niet reizen, wel of niet een mooi huis of een goede baan hebben. Wat ik echt miste in mijn leven was de connectie met mezelf. Ik was aan de oppervlakte heel tevreden met mijn leven en trots op wat ik bereikt had. Maar diep vanbinnen was ik niet trots. Ik leed aan enorm uitstelgedrag, dronk meer dan ik eigenlijk wilde, was gemakzuchtig, was sportief meer actief als voetbalpapa van mijn zoon dan zelf iets te doen, was mentaal veel te weinig beschikbaar voor de kinderen en vooral, ik wist helemaal niet wat mijn doel was in het leven. Anders dan gewoon verder doen met wat ik bezig was…

De keuze om te gaan reizen zorgde er voor dat “gewoon verder doen” niet meer mogelijk was. Het was tijd om het roer om te gooien. Tijd om naar binnen te keren, kijken wie ik wilde zijn en hoe ik dat kon bereiken. En nu is het tijd om die lessen te delen. Om jou te begeleiden in deze tocht naar de beste versie van jezelf.