Is het niet goed om Nice te zijn?

Is het niet goed om Nice te zijn?

Is het niet goed om Nice te zijn dan?

Sinds ik met Mannen Hakken Hout volledig inzet op de begeleiding van Nice Guys en People Pleasers krijg ik die vraag steeds vaker. Wat is er mis met Nice zijn?

Heel eerlijk. Daar is helemaal niets mis mee. Ik denk zelfs dat we allemaal zo veel mogelijk and Nice moeten zijn.

Maar er is een groot verschil tussen Nice zijn en een Nice Guy of People Pleaser zijn. Nice Guys zijn eigenlijk niet zo Nice. Ze doen er gewoon alles aan om Nice bevonden te worden door anderen. Ze hebben de bevestiging van anderen nodig om zichzelf eigenwaarde te geven. Ze gaan conflicten uit de weg, zijn constant op zoek naar bevestiging, stellen moeilijke opdrachten liefst zo lang mogelijk uit en kunnen maar heel moeilijk nee zeggen.

Nice Guys en People Pleasers komen maar heel zelden op voor zichzelf. Ze cijferen zichzelf altijd weg voor anderen. Maar krijgen heel vaak niet terug wat ze gehoopt of verwacht hadden. Ze geven, geven, geven in de hoop iets terug te krijgen. En blijven dan helaas vaak in de kou staan.

Herken jij je hierin? Het is misschien wat hard geformuleerd, maar een Nice Guy moet wakker geschud worden. Geloof mij, ik weet waar ik over praat. Ik ben zelf een Nice Guy en People Pleaser (geweest).

Ik weet dat je kan werken aan jouw Nice Guy issues. Ik weet dat ook jij kan leren opkomen voor jezelf. Dat jij kan leren krijgen wat je echt wil.

Maar dan moet je bereid zijn stappen te zetten. Jezelf in de ogen te kijken en aan de slag te gaan.

Doe jij mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *