Ik ben best wel OK

Ik ben best wel OK

Afgelopen weekend was ik in België voor het Mannenfestival. Vijf dagen samen komen met 350 mannen in een prachtig bos om samen boven onszelf uit te stijgen en naar echt koningschap te groeien. Het was voor mij een fantastische ervaring.

Toen ik hoorde van het festival wist ik dat die plek voor mij de ideale plaats zou zijn om mezelf op de kaart te zetten als coach. Om Mannen Hakken Hout uit te dragen. Dus dook ik helemaal in het avontuur. Ik gaf mij op om drie workshops te geven en hoeder te zijn van een deelcirkel. Ik was er ten volle van overtuigd dat ik dat goed zou doen en dat ik daardoor mijn coaching business een boost zou kunnen geven.

Mijn intentie om naar het Mannenfestival te komen was dan ook om met zo veel mogelijk mannen contact te hebben. Om mezelf te laten zien.

En dan gebeurde er iets vreemd bij mij. Er veranderde iets. Het uitdragen van Mannen Hakken Hout voelde niet meer als de essentie. Ik wilde aanwezig zijn. Er staan. Niet als Willem, de coach, maar als Willem, man. Hoe ik ben. Puur, in mijn essentie.

Dat was een enorme shift. Want plots moest ik niet meer aan bepaalde beelden van mezelf voldoen. Plots moest ik niet meer grootser, beter, volmaakter, … zijn. Ik kon mezelf toelaten te zijn wie ik echt ben.

En van daaruit in contact treden. Van daaruit workshops geven. Niet als expert. Niet als De-Man-Die-Het-Licht-Gezien-Heeft. Maar als man in ontwikkeling. Als man in groei. Op weg naar koningschap.

De eerste dag betrapte ik mezelf er af en toe op dat ik in contacten mezelf beter wilde voordoen dan ik echt ben. Ik zei zaken waarvan ik achteraf dan dacht “Serieus? Wat was dat?”. Dat inzicht zorgde er voor dat ik vanaf dan mezelf kon toelaten om echt in verbinding te gaan. Ik kon mezelf toelaten te zijn wie ik echt ben.

Want ik ben OK. Ik ben precies waar ik wil zijn op mijn traject. Ik weet ook welk traject ik nog heel graag wil afleggen. Welke groei ik nog voor mij zie. Maar vandaag ben ik hier. En dat is helemaal OK.

Dus mag ik mij tonen zoals ik hier vandaag sta.

In mijn puurheid. Authentiek. Zoals ik ben.

Zo bevrijdend.

Zo mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *