Work hard – Play hard

Work hard – Play hard

Het is pas heel recent dat ik de waarde van deze wijsheid in zag. Daarvoor had ik er niets mee. Helemaal niets.

Maar een aantal inzichten hebben dat doen veranderen. Vooral het inzicht dat je pas echt je leven kan vastpakken als je er voor de volle 100% voor gaat. Dat is voor mij de betekenis van “hard”. Niet halfslachtig ergens mee bezig zijn, maar all in gaan. Niet met verschillende zaken samen bezig zijn, maar helemaal in het moment duiken. En genieten van dat moment.

Deze week kregen we de uitnodiging van vrienden om samen naar de rivier te gaan om te zwemmen. De kinderen waren over the moon. Alleen, ik had een meeting gepland staan die namiddag. Dus besloot ik beide te combineren en de meeting gewoon van daar te doen.

Resultaat was dat ik mijn hele tijd daar gebouwd heb rond die meeting van een half uur. In plaats van volledig te genieten van daar zijn, aanwezig te zijn, te spelen en dan even een half uurtje er uit te stappen om mij volledig te geven voor het gesprek.

Dus heb ik beide maar half-half gedaan.

Laat het een les zijn voor de toekomst. Vanaf nu wil ik all in gaan. Mij 100% geven. Zowel in het werk als in het spel. De beide duidelijk afbakenen zodat dat ook mogelijk is. Zodat ik er voor 100% kan zijn.

Net zoals een kind. Genieten van het moment. Puur. Eerlijk. 100%. Ga jij deze week ook voor 100%?