Onvoorwaardelijke liefde

Onvoorwaardelijke liefde

Wat moet er veranderen bij jouw partner zodat zij helemaal voldoet aan jouw verwachtingen? Als er iets is wat je zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn? Zou het iets zijn?

Is het niet vreemd dat we zelf geneigd zijn om zo veel mogelijk bij het status quo te blijven, maar wel liefst zien dat de anderen rondom ons veranderen naar een beeld dat wij van hen hebben?

Er is maar 1 persoon die jij kan veranderen. Dat ben jij zelf. Dus als je wil dat er iets verandert, moet je zelf veranderen. Misschien kan je hopen dat door die verandering de andere ook mee verandert,

maar dat kan je niet verwachten. Als jij iets anders wil, moet je dat zelf realiseren.

Dus als je iets anders wil van je partner, moet je zelf in beweging komen. Dan moet je haar zelf anders gaan benaderen, misschien werken aan jouw issues die je op haar projecteert, misschien op

een andere manier naar haar gaan kijken,… Wat er ook voor nodig is, het zal van jou moeten komen.

En dan – misschien – verandert er bij haar ook iets. Misschien ook niet. Maar dan ben jij hopelijk wel al veranderd en kijk je anders naar de situatie waar je je vroeger aan ergerde.

En bovenal, blijf elkaar graag zien. Beweeg in harmonie, groei samen en hou van elkaar door alle veranderingen heen. Zonder iets te willen veranderen aan haar.

Onvoorwaardelijke liefde.