De Viking in mezelf

De Viking in mezelf

We zijn in Denemarken toegekomen. Voor een vakantie van een maand.
Huh, maar jullie reizen toch full time? Hoor ik je denken. Klopt, maar soms heb je vakantie nodig van het reizen 😉

Maar sta mij toe om even te beginnen met het belangrijkste: Vanavond om 20u geef ik via Zoom meer uitleg bij de reis naar Santiago de Compostela van eind september. Het doel van deze tocht – de laatste 100km van de camino Portugues – is om de obstakels te leren kennen die jou tegen houden om echt in jouw kracht te gaan staan. Zodat jij in Santiago de Compostela de weg hebt vrijgemaakt om de beste versie van jezelf te worden.

Lukt het tijdstip niet, laat het mij even weten, dan stuur ik jou de replay door.

De beste versie van jezelf worden. Eigenlijk sluit dat heel nauw aan bij het gevoel dat ik heb door nu in Denemarken toe te komen.

Want ik associeer Denemarken steevast met Vikingen. En Vikingen met krijgers.
Laat die krijger energie nu net die energie zijn waar ik het lang heel moeilijk mee gehad heb. Kijkend naar de 4 grote archetypes (Koning, Krijger, Magiër, Minnaar) kan ik mij bij de drie anderen wel thuis voelen. Maar de krijger? Daar had ik geen vat op. Dat was zo ver van mijn bed dat ik het gewoon niet begreep. Ik voelde mij geen krijger ook al wou ik nog zo graag. Want echt man zijn zonder krijger energie? Hmmmm.

Dus ben ik op zoek gegaan naar krijger voorbeelden waar ik mij wel mee kon verbinden. Om zo toegang te krijgen tot dat deel van mezelf dat onontdekt gebleven was. En die heb ik gevonden, in grote zaken, in personen, maar ook in heel kleine aspecten van mezelf. En die laatste ben ik gaan uitspitten. Elk sprankeltje krijger in mij ben ik gaan onderzoeken.

Van waar komt dat?
Waarom blijft het zo klein?
Waar hou ik dat tegen om groter te worden?

En zo ben ik op blokkades van mezelf gestoten. Blokkades die ik soms al meesleep sinds mijn kindertijd. En die ik nu stap voor stap kan gaan ontmantelen.

Bevechten (in liefde) zoals een echte krijger.

En zo kom ook ik steeds dichter bij die ideale versie van mezelf. Dat wens ik jullie ook toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *