Uitstelgedrag

Uitstelgedrag

Zullen we dat uitstelgedrag dan nu eens aanpakken…

Jarenlang heb ik zaken voor mij uitgeschoven. De moeilijke, lastige, pijnlijke, … taken probeerde ik op de lange baan te schuiven tot ik dat niet meer kon, tot ik ze moest onder ogen zien. Deadlines waren op dat gebied een zegen voor mij. Ze zorgden er voor dat ik op zijn minst de zaken toch eens moest aanpakken omdat ik anders echt in problemen zou komen met klanten.

Ik las boeken als Eat that Frog en Getting things done, maar schoof het toepassen van die lessen -opnieuw- op de lange baan.

Een hele periode was mijn uitstelgedrag zelfs iets waar ik trots op was. Op een vreemde, verwrongen manier. Ik nam het allemaal niet zo serieus. Ik kon alles relativeren. No stress man, chill. Dat was het ego construct dat ik voor mezelf had opgebouwd.

Allemaal omdat ik bang was. Bang voor de reactie naar aanleiding van een moeilijk gesprek. Bang dat ik het dossier niet goed zou schrijven. Bang dat iemand zou door hebben dat ik veel te weinig voorbereidingstijd vrijgemaakt had.

Dus het ego-construct hielp mij die angst weg te duwen. Want hé, zo was ik nu eenmaal. Dit was ik. Take it or leave it.

Sinds ik met Mannen Hakken Hout begonnen ben, vragen klanten mij regelmatig hoe zij hun uitstelgedrag kunnen aanpakken. Hoe ze er voor kunnen zorgen dat ze proactiever worden en de zaken echt gaan aanpakken.

Eigenlijk is de grootste tip die ik daarbij kan geven heel eenvoudig: kijk je angsten in de ogen. Ga op zoek naar wat er voor zorgt dat je bepaalde zaken niet meteen aanpakt. Graaf diep in jezelf. Want daar ligt de waarheid. Daar ligt de oplossing.

En dan ga je die zaken in een plan gieten (O, de gruwel! voor mensen met uitstelgedrag). Een plan dat jou ligt en dat je gaat doen. Niet het plan zelf uitstellen, maar aanpakken. Stap voor stap doen.

Ik sta graag naast jou terwijl jij jouw plan tot uitvoer brengt. Ik vier graag jou successen en motiveer je om over de teleurstelling en frustratie te komen als het niet gelukt is. Samen kunnen we dit.

Dat is ook een deel van het pad dat we samen kunnen bewandelen naar Santiago de Compostela in de laatste week van september. Samen kunnen we jouw angsten opzoeken en die onderweg één voor één aanpakken. Stap voor stap.

Sluit je nu aan bij de reeds fantastische groep mannen. Er zijn nog maar een paar plaatsen over. En één daarvan is voor jou.

Maar dan moet je wel nu actie ondernemen. Dit mag je nu even niet uitstellen. Want er is een deadline. Eind augustus sluit ik de inschrijvingen af. Dan kan je niet meer mee. Dan kan je niet meer zorgen dat jij ook jouw leven in handen gaat nemen en echt gaat leven in het nu.

Doe het nu! Boek een gratis en vrijblijvend verkenningsgesprek in.

Wandel mee naar Santiago de Compostela. Dit is echt iets voor jou. Dat weet ik zeker.